Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ελλάδα-Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

Θεσσαλονίκη, 27 και 28 Νοεμβρίου 2015

Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η ελληνική κοινωνία σίγουρα δεν είναι οι εύκολες διαπιστώσεις αλλά μία γόνιμη αναζήτηση των αιτιών και των εναλλακτικών λύσεων. Αν, πράγματι, «δεν παράγουμε τίποτα», τι φταίει για αυτό και – κυρίως – πως μπορεί να ξαναπάρει μπρος η παραγωγική μηχανή της ελληνικής οικονομίας; Ποιοι κλάδοι μπορούν να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και ποιες κρατικές πολιτικές μπορούν να συμβάλλουν σε μία τέτοια διαδικασία; Πως θα ανακουφισθούν τα ασθενέστερα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται από την εκρηκτική ανεργία και τη ραγδαία φτωχοποίηση; Πως θα διασφαλιστεί η κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα;

Η Ελλάδα βγήκε από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με κατεστραμμένες υποδομές, ένα λαό κάτω από το όριο της εξαθλίωσης και μία καθημαγμένη οικονομία που έπρεπε επειγόντως να ανασυγκροτηθεί. Η αναγκαιότητα αυτή γέννησε μία πλούσια επιστημονική συζήτηση γύρω από τις δυνατότητες παραγωγικής ανασυγκρότησης, με χαρακτηριστικότερη συμβολή το βιβλίο του Δ. Μπάτση «Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα».

Μία αντίστοιχη συζήτηση φιλοδοξεί να ανοίξει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Νοεμβρίου με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Ελλάδα: Μελετώντας το παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον». Τη διοργάνωση του συνεδρίου μοιράζονται τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών Δ. Μπάτσης, με την υποστήριξη της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης και της Ερευνητικής Ομάδας Πολιτικής Οικονομίας του ΑΠΘ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 70 ερευνητές, με αρκετές διεθνείς συμμετοχές. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εισηγήσεις του συνεδρίου μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα http://recproduction.weebly.com/.

Το εν λόγω συνέδριο οφείλει και θα είναι ανοιχτό και σε αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι ελεύθερη για το κοινό. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν αλλά θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις, οι εργασίες του συνεδρίου θα αναμεταδίδονται μέσω των υπηρεσιών live-streaming του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση https://www.auth.gr/news/conferences/19472

Η Επιστημονική Επιτροπή             Η Οργανωτική Επιτροπή

Γρηγόριος Ζαρωτιάδης                          Γιάννης Βαρδαλαχάκης
Θεόδωρος Μαριόλης                              Γρηγόριος Ζαρωτιάδης
Σάββας Μαυρίδης                                   Ειρήνη Οζούνη
Περσεφόνη Τσαλίκη                               Άρης Παπαγεωργίου
Λευτέρης Τσουλφίδης                            Χριστίνα Παρασκευοπούλου
Βασίλης Χουλιάρας                                Περσεφόνη Τσαλίκη
 

Θεσμικοί χορηγοί συνεδρίου

 

Μέγας χορηγός

 
Μέγας χορηγός

Χορηγοί επικοινωνίας

Αφίσα Συνεδρίου:

Παραγωγική ανασυγκρότηση-αφίσα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.