Πρόσκληση υποβολής εισηγήσεων για το 3ο Συνέδριο της ΕΕΠΟ

3ο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας

3ο Συνέδριο της
Επιστημονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας

Πρόσκληση υποβολής εισηγήσεων στο 3ο Συνέδριο με θέμα: «Η Ελληνική οικονομία και η πολιτική των Μνημονίων: κατάσταση και προοπτικές»

 8355740-economics-and-finance-tags-cloud-for-design

Η Επιστημονική Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ) διοργανώνει το 3ο συνέδριο της και καλεί για την υποβολή προτάσεων για εισηγήσεις. Το συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα «Η Ελληνική οικονομία και η πολιτική των Μνημονίων: κατάσταση και προοπτικές» αλλά επίσης δέχεται προτάσεις εισηγήσεων για κάθε άλλο θέμα της Πολιτικής Οικονομίας (θεωρητικά και εμπειρικά προβλήματα, ιστορία της Πολιτικής Οικονομίας, Ελληνική και Διεθνή οικονομία, θεωρίες κρίσεων κλπ.).

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου αφορά την κατάσταση και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια εφαρμογής της πολιτικής των Μνημονίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Το μέγεθος της οικονομίας έχει ήδη συρρικνωθεί κατά το ένα τέταρτο, οι μισθοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο, η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν επιδεινωθεί αισθητά, η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία πλησιάζει το 30% ενώ το χρέος της χώρας παραμένει πάντα σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Τα επίσημα και κυβερνητικά κέντρα και η μεγάλη πλειοψηφία των απόψεων που εκπορεύονται από τα Ορθόδοξα Οικονομικά διατείνονται ότι το πρόγραμμα των Μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, μετά από διαδοχικές αποτυχίες και αναθεωρήσεις, επιτέλους επιτυγχάνει τους στόχους του και η έξοδος της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση αρχίζει να γίνεται ορατή. Από την άλλη πλευρά οι απόψεις που εκπορεύονται από τα διάφορα ρεύματα της Πολιτικής Οικονομίας έχουν συστηματικά υποστηρίξει ότι το πρόγραμμα των Μνημονίων οδηγεί την οικονομία βαθύτερα στην κρίση, ότι επιδεινώνει δραματικά την θέση της μεγάλης κοινωνικής πλειονότητας (των εργαζομένων) και ότι δεν διαφαίνεται μία σύντομη έξοδος από την κρίση. Το 3ο Συνέδριο της ΕΕΠΟ έχει ως στόχο την συζήτηση αυτού του φλέγοντος θέματος τόσο από θεωρητική όσο και από εμπειρική σκοπιά.

Οι εισηγήσεις που θα ανήκουν σε άλλη θεματολογία θα ομαδοποιηθούν σε αντίστοιχες συνεδρίες.

Κρίσιμες ημερομηνίες

Το 3ο Συνέδριο της ΕΕΠΟ θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στις 10-11 Δεκεμβρίου 2013 με την ευγενική υποστήριξη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για εισηγήσεις λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2013.

Τα πλήρη κείμενα των εισηγήσεων θα πρέπει να σταλούν στην οργανωτική επιτροπή μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2013 για να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Οι προτάσεις για εισηγήσεις και τα πλήρη κείμενα πρέπει να αποσταλούν στον Γ.Οικονομάκη (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: economak@otenet.gr.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.